Handleidingen en Tutorials

Forums How to? Handleidingen en Tutorials

 • januari 9, 2021 om 11:07

  test

  maart 12, 2021 om 12:08

  Alcoa’s reinigen en of poetsen

  Alcoa® Wheels worden vervaardigd uit een blok hoogwaardig en corrosiebestendig aluminium. We zien deze wielen steeds vaker bij zowel trekkers als opleggers. Deze wielen vallen erg in de smaak vanwege hun kwaliteit. Ze zijn sterk, licht en hebben een mooie uitstraling. Er kan gekozen worden voor 3 soorten finish: Level one, Dura Bright One & Brushed. Wij bieden de optie tot speciale behandeling van Alcoa of Dura Bright velgen. (alle soorten) De shampoo die we hiervoor gebruiken is speciaal ontworpen om garantie te bieden op schone wielen met een veilige oplossing. Daarnaast bieden we onze behandelingen vele voordelen. Zo helpt het bij het voorkomen van ophoping van hars, remstof of stof en loopt u geen risico op beschadiging van het wiel door schurende of zurende chemicaliën. Aangetaste remstof, zwarte strepen of zwarte plekken krijgen wij er 99% slagingskans schoon uit!

  Video YouTube: https://youtu.be/26-X3hwH2T8

  Welke soorten heb je?

  We hebben 3 soorten velgen van Alcoa: Dura Bright, Level One, AllBrush (geborsteld)

  • De AllBrush is een Alcoa wiel wat MAT geborsteld is.
  • De Level One kom je steeds minder tegen. Dit is het AllBrush wiel wat gepolijst is.
  • De Dura Bright is te herkennen aan de zwarte Alcoa sticker die in velg zit. Als dit er niet in zit kan je in de trek-as (diepe velg, dus niet de voorste) kijken naar het productie nummer.

  Als hier achter het 6 cijferige artikelcode DB ziet staan dan is het Dura Bright.
  Deze velg is voorzien van een blanke lak laag.

  Na enige tijd ontstaat vervuiling op de velgen. De Allbrush en Level one vervuilen een stuk sneller dan de Dura Bright. Dat komt omdat er op de DB een laklaag zit.
  De vervuiling die erop komt gaat in kleine krasjes zitten of is opgehoopt remstof wat er moeilijk afgaat. Op een gegeven moment kan zo een DB velg helemaal zwart zijn.
  Met het product ALclean (speciaal voor de DB) kunnen we de velgen weer als nieuw maken mits ze niet geschuurd of gezuurd zijn. Dit is een gouden regel.

  Reiniging van de Alcoa wielen:
  Nu we de kennis van de soorten wielen hebben kunnen we kiezen wat voor product we toe gaan passen op de velgen.

  Bij de AllBrush en de Level One kunnen we de Alclean gebruiken.
  Op de Dura Bright gebruiken we de Dura Bright Wheel Wash. Dit kan je altijd veilig gebruiken!
  Heb je last van zware vervuiling dan kan je de ALclean gebruiken. Ons advies: laat dit doen door een van onze getrainde medewerkers op een van onze locaties om schade te voorkomen.

  Proces Dura Bright met de Wheel Wash:

  1. Spoel altijd het wiel van te voren af zodat de ergste vervuiling eraf is.
  2. Controleer de tempratuur van het wiel. Dit mag niet hoger zijn dan 35Celcius.
  Je merkt vrij snel of het wiel heet is (stoom bij het afspuiten). De wielen worden heet door het remmen. Indien het wiel naar jou idee te warm is dan gaan we niet het product toepassen.
  3. We pakken de emmer met Wheel Wash en smeren het product in met de zwarte borstel.
  4. Nu komt de kunst en dat is het borstelen. Alleen insmeren is niet genoeg, de werking zit in het borstelen in combinatie met het product.
  5. Nadat je de velgen geborsteld hebt kan je ze grondig afspuiten.

  Twijfel je met de tempratuur dan altijd wachten! Voorkomen is beter dan genezen!

  Proces Allbrush & Level One:

  1. Spoel altijd het wiel van te voren af zodat de ergste vervuiling eraf is.
  2. Controleer de tempratuur van het wiel. Dit mag niet hoger zijn dan 35Celcius.
  Je merkt vrij snel of het wiel heet is (stoom bij het afspuiten). De wielen worden heet door het remmen. Indien het wiel naar jou idee te warm is dan gaan we niet het product toepassen.
  3. We pakken de emmer met ALclean wat je verdunt met water, 1 deel water 1 deel product, en smeren het product in met de zwarte borstel.
  4. Nu komt de kunst en dat is het borstelen. Alleen insmeren is niet genoeg, de werking zit in het borstelen in combinatie met het product.
  5. Nadat je de velgen geborsteld hebt kan je ze grondig afspuiten. Zit er nog vervuiling kan je de stap herhalen.

  Gouden regel: een Dura Bright kan niet opgeknapt worden als die gezuurd of geschuurd is. Dit mag ook absoluut niet bij deze wielen.

  Alcoa’s poetsen

  Het is mogelijk om Alcoa wielen te poetsen, dit zijn wel alleen de 2 soorten: Allbrush en Level One.
  De Dura Bright mag je nooit poetsen, dit schuurt namelijk en zorgt ervoor dat de beschermlaag verdwijnt en dit is helaas niet te herstellen.
  De Alcoa ALpolish Polijstpasta van Alcoa komt in een tube van 200 gram die speciaal ontwikkeld is voor “Mirror Polished” wielen. Het is speciaal voor Alcoa wielen te gebruiken. Zorg ervoor dat altijd eerst de wielen grondig schoon zijn of laat ze behandelen met de ALclean zodat alle vervuiling eraf is.
  Dit zorgt ervoor dat je veel sneller en makkelijker poetst!
  Tip: polijst het wiel deel per deel om uitdroging van de polish te vermijden. Schudden voor gebruik!
  Gebruik nooit ALpolish op Dura-Bright® wielen!